De allerbeste garderobetip die je ooit zult lezen

closet6

Ja, ik zeg het maar gewoon zoals het is, want bescheidenheid kent zijn tijd en die is niet nu.
Ben je klaar voor de allerbeste garderobetip van je leven? Lees dan verder!

De symptomen: een uitpuilende kledingkast, waarvan je de helft niet eens draagt omdat je die eigenlijk niet zo leuk vindt. Na elke shoppingtrip moet je op je fietsje naar de HEMA om weer een bos kleerhangers van vijf stuks te kopen. Als je per ongeluk een keer iets moet hebben van de onderste plank klinkt er een symfonie van Oja-die-had-ik-ook-noggen en Waarom-ik-die-toch-ooit-gekocht-hebs.

De remedie: Het één-om-éénprincipe (for lack of a better name)
Het idee is dat je voor elk artikel dat je koopt, een ander weg doet. Stel je gaat shoppen en je koopt 6 nieuwe kledingstukken. Dan moet je 6 andere weg doen.

Sta mij toe hier de voordelen van op te noemen:

1. De inhoud van je garderobe wordt langzaamaan steeds beter, maar blijft dezelfde grootte.

2. Je begaat minder miskopen. In het begin is het makkelijk, want dan zijn er stiekem een hoop kleren die je zonder moeite weg zou kunnen doen. Hoelanger je bezig bent, hoe moeilijk het wordt. Uiteindelijk zul je jezelf bij potentiële nieuwe aankopen eerst afvragen: vind ik dit wel leuk genoeg om er iets voor weg te doen?

3. Kleding die eerst stof hing te vergaren in je kast, levert nu wat op. Er zijn winkels die je kleding verkopen en je de helft van de opbrengst geven. Ook kun je bij H&M, C&A en WE een zak met oude kleding inleveren in ruil voor respectievelijk vijftien, vijf en nog eens vijf procent korting.

eltonElton is een mooi voorbeeld van wat er gebeurt als je mijn tip niet opvolgt.

Ik doe dit nu zelf bijna een jaar en ik heb twee dingen gemerkt.
Ten eerste wordt het steeds moeilijker om dingen weg te doen. Ik stel de beslissing vaak uit. Als ik twee nieuwe dingen heb gekocht houd ik de stand bij op mijn memobord. Ik zet dan ‘kleding +2’ en houd later in de week een uitgebreide passessie gevolgd door eliminatieronde. Andersom doe ik dat ook. Als een hak afbreekt van een schoen en ik gooi de schoenen weg, zet ik op mijn memobord ‘schoenen -1’. Zo weet ik dat ik nog één paar bij kan kopen.

Ten tweede heb ik veel minder het probleem ‘niets om aan te doen’. Natuurlijk is er wel eens een gelegenheid waarbij je de perfect outfit in gedachten hebt, die nét niet in je kast hangt, maar over het algemeen vind ik bijna alles in mijn kast nu leuk.

Keep me posted als je het ook gaat proberen!

Getagged , , , , ,

One thought on “De allerbeste garderobetip die je ooit zult lezen

  1. worldofideass schreef:

    Leuke blog! 🙂 En handige tips, Ik ga ze zeker eens proberen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: