Review: Scholl Velvet Smooth Express Pedi

Scholl bewerkt 1

Eigenlijk besteed ik jaarlijks gemiddeld nul minuten aan voetverzorging. Het enige wat ik wel eens doe is mijn teennagels lakken. Nu heb ik gelukkig niet van die eeltige voeten als de handen van een havenwerker met hielen die piepen en kraken van ellende bij elke stap, zoals je ’s zomers bij veel vrouwen ziet, maar aan de binnenkant van mijn voet zit toch wel wat eelt. Crèmes, puimstenen en vijlen doen in mijn ogen weinig tot niets, dus ik was ook heel benieuwd toen ik de Velvet Smooth Elektrische Voetvijl van Scholl mocht uitproberen.

 

Scholl bewerkt 2

De verpakking belooft dat de vijl je voeten ‘moeiteloos superglad en zijdezacht maakt. Verwijdert de harde huid in enkele minuten en laat u achter met prachtige voeten die u graag wilt laten zien. De vijl is heel gemakkelijk in gebruik. Maak met de vijl zachtjes een draaiende beweging over de harde huid en zie de dode huid verdwijnen.’ In het doosje vind je een naast de elektrische vijl nog een beschermdop en 4 batterijtjes, die al in het apparaat zitten.

 

scholl bewerkt 3

Ik begin met vijlen. Het eerste dat me opvalt is de herrie. Het ding maakt een geluid als een soort mini-cirkelzaag. Het doet niet echt pijn aan je oren, maar je kunt hem niet even snel gebruiken voor je naar bed gaat als je huisgenoten al slapen. Ik moet er even handigheid in krijgen. Op de verpakking staat dat je een draaiende beweging moet maken en dat is inderdaad echt zo, want als je hem gewoon heen en weer beweegt gaat het niet zo lekker. Ik draai kleine rondjes en er komt wit stof vanaf, dode huidcellen dus. Hoera, het werkt! Het doet overigens helemaal geen pijn en het kietelt ook niet. Ik vind het wel een fijn gevoel.

 

scholl bewerkt 5

Rechts: voor gebruik. Links: Het resultaat na een minuut of 10 focussen op hetzelfde gebied: het eelt is inderdaad weg! De huid voelt niet zo zacht als die van je wang bijvoorbeeld, maar wel heel glad. Dit ding doet echt wat het belooft.

scholl bewerkt 6

Eindoordeel: Ik vind de Scholl Velvet Smooth behoorlijk aan de prijs. Het apparaat kost €39,95 en een nieuwe vijlkop€14,95. Ik weet nog niet hoelang je met één vijlkopje doet. Dat gezegd hebbende, het werkt als een trein. Als je alles al geprobeerd hebt en niet van je eelt afkomt, kun je beter dit ding kopen dan het zoveelste shirtje. De navulling koop je desnoods in de aanbieding en ik denk niet dat je er zoveel nodig hebt als je hem alleen in de zomermaanden gebruikt. Echt een uitkomst!

 

 

 

Getagged , , , , , , , , ,

4 thoughts on “Review: Scholl Velvet Smooth Express Pedi

 1. Helma schreef:

  Als je dat geld dan toch uit wilt geven en dat alleen gedurende d’r zomermaanden, kun je betr. naar een goede pedicure gaan, dan weet je zeker dat het goed gebeurt en niet alleen je eelt weg is…

  Like

  • evelienblogs schreef:

   Ja, dat is wel waar, maar dan moet je wel een paar keer terug gaan, anders blijven je voeten niet de hele zomer eeltloos. Dit ding kun je elke week gebruiken.

   Like

 2. fleurblogs schreef:

  Eindelijk hebben de foot fetishists uit je Facebook lijst ook een reden om hier op te kijken.

  Like

 3. Elvisia Kletsley schreef:

  Nieuw apparaatje aan geschaft
  Scholl Velvet Smooth Express Pedi
  en ja het maakt veel lawaai
  daar moeten ze nog aan werken vind ik
  ik doe de binnenkant van mijn handen ook maar even mee
  op bepaalde plekken heb ik daar ook wat eelt
  en net even lekker mijn voetjes verzorgt en ingesmeerd
  moet zeggen helpt ok en voelt zacht aan
  het loopt ook wat fijnder

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: