het klikken waard – week 24+25

syira2

Ook de afgelopen twee weken waren er weer een hoop dingen het klikken waard. Hier mijn selectie van wat je móet hebben gezien of gelezen.

Pedofilie: De andere kant van het verhaal
In deze radioreportage van This American Life vertelt een 19-jarige pedofiel zijn verhaal. Hij vertelt, weliswaar met een gemaskeerde stem, hoe hij tot de ontdekking kwam dat hij pedofiel was, hoe zijn omgeving hierop reageerde en over de supportgroep die hij nu leidt voor jonge pedofielen. Veel mensen zullen al bij het lezen van deze omschrijving afhaken en niet bereid zijn naar zijn verhaal te luisteren, maar het heeft me geboeid van begin tot eind en erkenning en je verplaatsen in de ‘tegenpartij’ zijn volgens mij de eerste stappen in het zoeken naar een oplossing. Zeker het luisteren waard!

‘Natuurproduct’ en meer bullshit
Deze actrice, ingehuurd door Compassion In World Farming houdt het publiek en ook de kijker van het filmpje een heldere spiegel voor, door zich voor te doen als een marketingspecialist in vlees.

Syriëconflict voor dummies
In een stroom van berichtgeving uit Syrië kun je soms door de bomen een beetje het bos kwijtraken. Ik had ook eigenlijk geen idee waar de oorsprong van het conflict eigenlijk lag. De oorzaak van de burgeroorlog in Syrië wordt door middel van een strip in klare taal aan je uitgelegd en zal je nog verbazen.

Je haar krullen voor dummies
Een luchtige afsluiter: Lauren Conrad laat in deze video voor The Beauty Department zien hoe ze haar losse krullen maakt. Natuurlijk zijn er duizenden gelijkwaardige filmpjes, maar ik vond deze toch wel erg fijn en ze legt het uit o peen manier die me laat denken dat ik het ook nog wel zou kunnen (illusie numero uno, want ik kan nog niet eens een knot maken)

 

Getagged , , , , , , , , , ,

6 thoughts on “het klikken waard – week 24+25

 1. lotte210395 schreef:

  Echt een super leuke blog! Ik hoop dat je snel meer volgers krijgt!

  Like

 2. lotte210395 schreef:

  o jaa, en nog een tip (niet dat ik er heel veel vanaf weet…), maar ik vind de teksten op je blog heel leuk, en de plaatjes zijn wel toepasselijk, maar misschien kan je het met andere plaatjes nog iets aantrekkelijker maken, deze is bijv. wel erg donker!

  Like

  • evelienblogs schreef:

   Dankjewel, Lotte! En ja dat is misschien wel zo. Het is soms moeilijk om plaatjes te vinden die breed genoeg zijn, maar ik zal erop letten. Mag ik vragen hoe je hier terecht kwam? Dat vind ik wel interessant om te weten.

   Like

   • lotte210395 schreef:

    Ik ben nieuw en wilde wat blogs bekijken als inspiratie en om te volgen dus ik had wat verschillende tags ingevuld om te zoeken. Ik geloof dat ik bij jou outfit(???) had gezocht.

    Like

   • evelienblogs schreef:

    oh, dankje! Ik had niet gedacht dat tags zó effectief waren op WordPress, maar ik gebruik er altijd zo veel mogelijk. Dat weet je dan ook weer voor je eigen blog!

    Like

   • lotte210395 schreef:

    Jaa, daar kwam ik zelf ook achter! Het is geloof ik het nieuwste artikel dat bovenaan komt, dus je hoeft er niet veel views voor te hebben ofzo!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: