10 x waarom je naar Marrakech moet (door Fleur)

marokko plein licht

Ik was in Marrakech, één van de vier koningssteden van Marokko, en zij betoverde mij. Voor TCP heb ik tien redenen opgesteld waarom deze stad naar mijn mening de ideale vakantiebestemming is.

 1. De Marrakchi
  Zo wordt de gastvrije, vriendelijke bevolking van Marrakech genoemd. Ze bewegen hemel en aarde voor je. Pas alleen op voor oplichters, want die heb je er helaas ook genoeg.
 2. De cuisine
  Marokkaans eten is een genot voor omnivoren en vegetariërs gelijk, want voor elke lamstajine is er ook een fantastisch vegetarisch couscousgerecht. In de Marokkaanse keuken gebruikt men veel groenten en ontzettend veel smakelijke kruiden.

 

 • Djemaa el Fna
  Het grootste en beroemdste plein van Noord-Afrika bevindt zich in Marrakech. Overal staan stalletjes met kruiden en eten, komen mensen samen en wordt er muziek gemaakt op een gigantisch plein dat ’s avonds en ’s nachts pas echt tot leven komt.marokko djemaa el fna (580x387)
 • De geuren
  De vele kruiden en specerijen verspreiden een aangenaam aroma door de hele medina (oude binnenstad) dat je in Nederland nooit zult ruiken. Natuurlijk heb je ook stukjes die naar kamelenuitwerpselen ruiken, maar ja, je kunt moeilijk overal een kruidenstalletje neerzetten.
 • Le Jardin Majorelle
  Of ‘de blauwe tuin’, zoals de inwoners van Marrakech deze enorme tuin ook wel noemen. De tuin staat vol exotische planten en bomen en overal zijn mooie vijvers aangelegd. Heerlijk om tot rust te komen tijdens een drukke city trip. Fun fact for fashionista’s: Als je moet niesen in de Jardin Majorelle, komt het door heel fashionable stof. Hier ligt de as van de in 2008 overleden modeontwerper Yves Saint Laurent verspreid. Hij vond de tuin zo mooi dat hij deze in 2008 heeft overgekocht.
  YSL

 

 

 • Duizend-en-één-nacht
  Als je je leven in een sprookjesachtige omgeving als Marrakech doorbrengt, ontpop je je al vlug tot een ware verhalenverteller. Vraag minstens één van de Marrackhi iets over zijn leven. Gegarandeerd dat je op een kleed wordt neergeplant, een heerlijke kop muntthee ontvangt en de meest roerende verhalen te horen krijgt.
 • Hammam
  Je bent niet echt schoon tot je naar een hammam geweest bent, een badhuis speciaal voor mannen of voor vrouwen. In Marokko gaan mensen twee keer per week naar een hammam. Voor ons is het eerder een privilege en een heerlijke verwennerij.Tip: Als je je in de buurt van een Marokkaanse hammam bevindt, probeer dan de lichaamsscrub met honing en suiker (miel et sucre), it’ll change your life.
 • Only got 20 dirhams in my pocket: de soeks
  Overal in de medina vind je soeks, de verzameling winkeltjes waar Marrakech bekend om staat. In de soeks verkoopt men sieraden, kleding, tapijten, noem maar op. Vrijwel alles is handgemaakt. Als toerist leer je direct dat winkelen in Marrakech een spel van afdingen en desinteresse veinzen is, zodat je niet direct uitgewinkeld bent.
  marokko medina
 • De architectuur
  Een paar van de talloze koninklijke paleizen in Marokko staan in Marrakech om bewonderd te worden. Verder kun je de beeldschone moskeeën bekijken (helaas zijn toeristen niet toegelaten), en de binnenstad van karakteristiek rood steen.
 • De sfeer
  Marrakech omringt je met een heel bijzondere ambiance. Het is een hectische stad: verkeersregels kun je wel vergeten, en men schroomt niet om hun kameel of aapje mee te nemen voor een wandeling. De stad is ontzettend levendig en je raakt er nooit uitgekeken, want Marrakech is dus echt the city that never sleeps.

 

Foto’s en tekst: Fleur Jeras

Getagged , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: