Het Klikken Waard – Week 26+27

armpithair

Men neme een handjevol borsten, een flinke toef okselhaar, een versgeperste baby en drapeert over het geheel een sluier: voilá, mijn selectie van de afgelopen twee weken.

Aww-daddies
Om te beginnen deze geweldige foto van twee vaders die hun zoontje, geboren via een surrogaatmoeder, voor het eerst ontmoeten. Ik weet niet van wie het ei kwam, maar als ik die baby zie, verdenk ik Angelina Jolie van eiceldonatie.

To Sluier or not to Sluier
In 2011 werd in Frankrijk het verbod op gezichtssluiers bij vrouwen van kracht. Er was en is een hoop onenigheid over de mate waarin deze wet, zoals de bedenkers ervan claimen, vrouwen beschermt. Een Frans-Pakistaanse vrouw vond van niet en ging in beroep bij het EHRM. Die beslisten dat de wet geen schending van mensenrechten is, maar Amnesty International vindt weer van wel. Dit artikel, waarin de schrijfster beargumenteert waarom de wet niet goed is voor vrouwen,  heb ik niet per se geselecteerd omdat ik het er mee eens ben, maar omdat ik omdat ik het interessant vind om verschillende perspectieven op één onderwerp te lezen. Het grootste probleem met het verbieden van hoofddoeken en dergelijke is dat je nooit kunt controleren of een vrouw het draagt uit vrije wil, of omdat ze gedwongen wordt door een man en dat je dat verschil niet kunt negeren.

Kort van Stof
Een badpak met genoeg stof om slechts één borst te verhullen? De finse ontwerpers hebben deze badkleding opzettelijk maar een half bovenstuk gegeven. Deze modellen overleefden namelijk borstkanker en zijn trots op hun litteken, dat symbool staat voor hun overleven. Deze fotoshoot is zeker het klikken waard!

Extra Punten Voor Okselhaar
Een professor aan de universiteit van Arizona gaf haar studenten een wel heel opmerkelijke kans om extra credit te verdienen. Ze gaf haar studenten de opdracht zich, afhankelijk van hun geslacht niet of juist wél te scheren. Ik heb zelf liever haarloze oksels, maar ik zou aan dit experiment zeker meedoen!

Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: