The Ocean Cleanup

ocean cleanup

Misschien zegt de naam Boyan Slat je niets, maar er gaat vast een belletje rinkelen als ik zeg dat hij de 19-jarige student van de TU Delft is die een plan heeft bedacht om de plastic soep uit de oceaan te verwijderen. Voor wie niet weet wat de plastic soep is: deze naam wordt gebruikt om te verwijzen naar de ophopingen van plastic op 5 punten waar oceaanstromen samenkomen en een draaikolk vormen. Is dat erg? Ja, dat is zeker erg, want niet alleen wordt het water zo vervuild, er gaan ook een hoop zeedieren direct aan dood, door het opeten of verstrikt raken in plastic.

schildpad

Het plan van Boyan, dat hij hieronder in een lezing op TED uitlegt, kost twee miljoen dollar. Dat lijkt heel veel, maar dat valt eigenlijk wel mee. Aangezien Boyan geen subsidie krijgt -regeringen geven hun geld liever uit aan nuttige dingen zoals nieuwe gevechstvliegtuigen *sarcastic cough*- heeft hij besloten het geld in te zamelen via crowdfunding. Dat betekent dat jij en ik ook mee kunnen helpen.

Al voor vijf dollar, omgerekend vier euro en een paar cent, kun je helpen een kilo plastic uit de oceaan te verwijderen. Ik heb dat meteen gedaan en ik ben niet alleen, want inmiddels is al de helft van het bedrag binnengehaald! Op het moment van schrijven hebben maar liefst 21699 mensen al meer dan een miljoen dollar gedoneerd. Ik zeg: laat dat nagellakje/tijdschrift/glas verse jus voor wat het is en doneer via deze link een paar euro aan The Ocean Cleanup.

Getagged , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: