Het klikken waard week 28+29

body-hair-slide1-anna-sudit

Om eerlijk te zijn is die afschuwelijke vliegtuigramp zo’n beetje het enige nieuws waar ik me de afgelopen dagen mee bezig heb gehouden. Ik schiet bij elke nieuwe naam en foto weer vol. Ik was eigenlijk niet echt in een bui voor leuke nieuwtjes en filmpjes, maar ik had vorige week toch een paar dingen verzameld die het klikken waard zijn, voor als je er weer zin in hebt.

Lelijke groente met korting
Dit is nou echt zo’n idee waarvan je denkt ‘ja hèhè, hadden we dit nou niet eerder kunnen bedenken?’. De Franse supermarktketen Intermarché heeft een initiatief bedacht om het weggooien van eten te minimaliseren. Het is me alleen niet helemaal duidelijk of dit een eenmalig iets is, maar ik hoop het niet!

#noshave is het nieuwe #nomakeup
Mijn wall stond deze week vol met foto’s van harige benen en wel omdat zo’n beetje alle websites, blogs en magazines die zich op vrouwen richten het hadden over de Tumblr Hairy Legs Club. Op deze Tumbr plaatsen meisjes foto’s van hun harige benen omdat ze het taboe rond vrouwelijk lichaamshaar zat zijn en vinden dat ze zich niet hoeven te schamen voor hun beenhaar. Het is een vreemde gewaardwording, kijken naar deze foto’s. Je eerste reactie is ‘het lijken eerder mannenbenen’, maar dat is omdat we vergeten zijn hoe vrouwenbenen eruit zien als we de natuur haar gang laten gaan.

De kracht van woorden 
Pas aan het eind van dit filmpje kwam ik erachter dat het een reclame was.  Dit animatiefilmpje werd uitgezonden door telefoniebedrijf Orange rond Valentijnsdag. Als reclames allemaal zo waren werd televisiekijken en vooral YouTube (waar je nu ook reclame middenin een filmpje krijgt) een stuk dragelijker.

‘I was a figure skater’
In de video Cardboard Stories wordt je eraan herinnerd dat daklozen niet altijd gokverslaafden of trailerpark kids zijn, maar ook slachtoffers van huiselijk geweld, robotbouwers en kankerpatiënten, die dakloos worden door de crisis, hun thuissituatie of het verlepte zorgsysteem in Amerika. De video is onderdeel van het project Rethink Homelessness van de organisatie Impact Homelessness. Ze willen hiermee de stereotyperingen rond daklozen weghalen.

Illustration borrowed from Refinery29

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: