3 Series die je waarschijnlijk nog niet kijkt

rae

Ik doe eigenlijk niets liever dan in bed, met mijn laptop op schoot, series kijken. Het neemt soms obsessieve vormen aan. Ik ben echt een grootverbruiker en kijk bijna alles wat los en vast zit. De enige dingen die ik echt niet leuk vind zijn crime series en reality tv. Ik heb uit mijn immer groeiende lijst van shows een selectie voor jullie gemaakt.  Deze juweeltjes kende je misschien nog niet, maar ik zou daar snel verandering in brengen, als ik jou was.  

Masters of Sex (Showtime)

Veel van de kennis die we nu hebben over seks en vooral de vrouwelijke beleving daarvan hebben we te danken aan gynaecoloog William (Bill) H. Masters en zijn assistente Virginia E. Johnson. In de jaren ’60 voeren de twee in het geheim onderzoeken uit op vrijwilligers in het ziekenhuis waar ze werken, in een tijd waarin geen enkel zichzelf respecterend ziekenhuis ook maar iets te maken wil hebben met dergelijke schmutz. In Masters of Sex wordt Virginia E. Johnson briljant neergezet door Lizzie Caplan, bij u allen waarschijnlijk beter bekend als Janis ‘Mean Girls’ Ian. Michael Sheen begrijpt als de in mijn ogen nogal autistische Dr. Masters vrij weinig van de mensheid, zijn eigen vrouw niet uitgesloten. Wie van het retro sfeertje van Mad Men houdt, maar een betere balans wil tussen business talk en privé shenanigans, kan zijn hart ophalen bij Masters of Sex. Geweldig introfilmpje ook, dat niets maar toch ook alles laat zien.

Black Sails (Starz)

Ik had nog nooit van Starz als producer gehoord en verwachtte dan ook weinig van Black Sails, maar deze piratenserie valt niet tegen. Het HBO-esque borsten-en-bloedgehalte is precies wat je van een serie over plunderende piraten mag verwachten. New Providence Island is een toevluchtsoord voor kapers, dieven, hoeren en geldzoekers. Zo ook Captain Flint, die zijn mannen grote rijkdom belooft, maar daar gevaarlijke spelletjes voor moet spelen. De soundtrack is heerlijk lang en Keltisch en ik skip hem nooit. Toegegeven, soms moet ik een aflevering twee keer kijken om alle lièges en complotten nog te volgen, maar then again, ik ben daar nooit goed in geweest.

My Mad Fat Diary (E4)

Deze grote, Schotse verassing in de vorm van Rachel Earl, morbide obese tiener uit Lincolnshire, maakt ook de tiener in mij weer los. In haar dagboek schrijft Rae (Rachel) over haar psychotische breakdown, haar nieuwe vrienden en haar crushes. Dit heerlijke tienerdrama speelt zich af in de jaren ’90 en is daarom, ook door Rae’s goede smaak, doorspekt van geweldige soundtracks die je misschien al vergeten was. Zoals, ja ik doe nog maar eens een linkje, de introsong van The Charlatans. Deze serie is ook goed om te kijken voor iedereen die anno 2014 nog steeds aan fat shaming doet, en gewoon voor iedereen die op z’n 21ste nog steeds kan genieten van een flinke portie peer pressure, paniekaanvallen en ander tienerdrama. Did I mention Nico Mirallegro?

Alle drie deze series zijn helaas (nog) niet op de Nederlandse televisie te zien en ook niet op Netflix, maar hé, waar een wil is, is een weg (wink, wink).

 

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: