DIY Sieradendoosje

diy-6Ik ben eigenlijk niet zo’n DIY’er, maar ik was zo uitgekeken op het lelijke plastic bakje waar mijn ringen op een hoopje in zaten, dat ik besloot mijn opa en oma om een sigarendoosje  te vragen en me er eens aan te wagen. Ik moet zeggen, ik kijk er nu al een halve week op en ben er nog steeds zeer blij mee. Lees verder om te zien hoe ik het kistje heb getransformeerd tot fancy schmancy ringendisplaydoosje.

DIY-1

De benodigheden:

– Een kistje, kan een sigarenkistje zijn, maar er zijn ook leuke doosjes bij Xenos.
– Een lap stof, of een oude kussenhoes of T-shirt waar je niet particularly aan gehecht bent
– Een aantal (ongebruikte!) schuursponsjes
– Géén mes, ik herhaal: géén mes. Dat ging namelijk absoluut niet, maar daar kwam ik pas achter toen ik de foto’s had gemaakt. Ik heb het mes snel vervangen door mijn moeders stofschaar.

diy-2

1. Organiseer de sponsjes zo dat ze in het kistje passen. Zoals je ziet heb ik er daarvoor een paar moeten verknippen.

 

diy-3

2. Knip uit de lap stof een vierkant dat twee keer zo groot is als je kistje en maak er ‘sneetjes’ in. Ik heb er acht gedaan, na even passen en meten met het doosje en ook de grootte van je ringen telt mee. Mijn stof was trouwens heel doorzichtig, dus ik heb twee lagen gebruikt, zodat je de sponsjes er niet doorheen zag.

 

diy-4

3. Leg de sponsjes op de stof zodat de schuurkant naar boven ligt en de gaatjes mooi in het midden en vouw de stof er dan omheen alsof het een cadeautje is. Dit stop je zo in het kistje. Je kunt de stof aan de onderkant vastmaken, maar ik heb dat geprobeerd met een nietmachine en het was geen succes. Zoals ik al zei, ik ben niet zo’n DIY’er.

 

diy-5

4. Dit plaatje is een grote leugen. Dit mes deed helemaal niks. Twee seconden hierna heb ik de stofschaar gepakt en met deze trouwe compagnon gleufjes in de sponsjes gemaakt, door de gaatjes in de stof heen. Hier ga je je ringen in zetten, zodat ze mooi rechtop blijven liggen.

 

IMG_0787

5. Tada! You’re done. Ik heb er hier voor de variatie ook wat oorbellen in gedaan, maar ik leef dan ook graag op het randje.

Veel succes!

 

 

Getagged , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: