5 x graphic novels die ik wil lezen

lavie

Vandaag een soort van Woensdag Wishlist, maar dan uitgebreider. Als het op graphic novels aankomt, I like just that, graphic novels. Manga of echte comic books zijn een beetje te hardcore voor mij, waarmee ik wil zeggen dat ik ze me gewoon niet aantrekken op het eerste gezicht, maar van novels krijg ik niet genoeg. Ik vind het enige nadeel dat ze altijd zo snel uit zijn. Daarom neem ik altijd de tijd om alle plaatjes echt te besturderen, omdat ik me er ook van bewust ben hoeveel tijd en energie er in elk klein detail is gestoken door de auteur/kunstenaar. Deze vijf staan nog op mijn wishlist:


1. Blankets – Craig Thompson

Voor mijn verjaardag kreeg ik de hardcover van Craig Thompson’s Habibi cadeau van Sven en Fleur. Het is een prachtig, prachtig, prachtig boek om op je plank te hebben en een sneak peek onthulde dat het vanbinnen zo mogelijk nog mooier is. Ik vind het erg om toe te geven, maar ik heb het nog niet gelezen. Niet omdat ik het niet wil, want iedere keer als ik een boek uit heb, denk ik ‘Zal ik…?’, maar het is te mooi en te veelbelovend. Ik wil gewoon niet dat het uit is. Hoog op mijn wensenlijstje staat ook Blankets, de voorloper van Habibi. Die zou ik dan eerst lezen, to ease into it.


2. Ghost World – Daniel Clowes

Wie de cultklassieker Ghost World met Scarlett Johansson, Thora Birch en Steve Buscemi nog niet heeft gezien, raad ik aan om dat eens te doen. Het is namelijk een uiterst vermakelijke film met genoeg quotables om een dagboek mee te vullen. Om heel eerlijk te zijn, weet ik nog niet zo lang dat het eerste een graphic novel was, maar sinds ik dat weet, ben ik er heel benieuwd naar!


3. Blue is the Warmest Color – Julie Maroh

My, oh my, wat een film was dat. La Vie D’Adèle sleurde me zonder een trede over te slaan de emotionele ladder op. De bijbehorende graphic novel van Julie Maroh, in het Engels Blue is the Warmest Color genaamd, ziet er al even veelbelovend uit en ik kan niet wachten de love affair van 2013 opnieuw op papier te beleven. Misschien durf ik hem zelfs in het Frans te nemen (Le Bleu est une couleur chaude), omdat ik mijn Frans un petit peu wil onderhouden, maar een boek zonder plaatjes niet zie zitten.


4. Embroideries – Marjane Satrapi

Ik heb Marjane Satrapi’s graphic novel Persepolis in één ruk uitgelezen een paar jaar geleden en ook Embroideries, waarin Satrapi een scène schetst waarin de vrouwen uit haar Iraanse familie tijdens een theekransje onthullingen over hun seksleven doen, lijkt me bijster interessant. Satrapi schudt stevig aan het eenzijdige beeld dat we in het westen hebben van Iraanse vrouwen en by extension alle vrouwen in de Arabische wereld.


5. V for Vendetta – Alan Moore & David Lloyd

Confession time: ik heb V for Vendetta nog nooit gezien. Je zou het niet denken, gezien nummer 2 en 3 uit deze lijst waarbij het toevallig niet zo was, maar ik ben over het algemeen nogal Team Boek als het gaat over Boek vs. Film. Ik kijk meestal wel de films van de boeken die ik heb gelezen, maar pas erna. Als dat betekent dat ik de film niet in de bioscoop kan zien en pas jaren na alle andere mensen moet zien, omdat ik eerst een hoop andere boeken wil lezen, so be it. Zo is het ook V for Vendetta vergaan, maar nu wil ik het toch echt wel zowel lezen als zien.

Getagged , , , , , , , , , , , ,

One thought on “5 x graphic novels die ik wil lezen

  1. Idhuna schreef:

    Leuk artikel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: