Het Klikken Waard – Week 41+42

sunset

It’s my blog and I’ll skip week 39+40 if I want to. Hier is dus wat je gemist hebt in de afgelopen maand:

Een piemel is een piemel, of eigenlijk een penis, I guess
Om eerlijk te zijn heb ik er nooit zo bij stilgestaan, maar deze moeder pleit ervoor dat we onze kinderen vanaf het begin de juiste woorden voor alle lichaamsdelen leren, in plaats van kinderlijke eufemismen. Zo wordt de schaamtecultuur rond seksualiteit, waar kindermisbruikers op vertrouwen, langzaam afgebroken en wordt het thema bespreekbaarder gemaakt, wat voor alles en iedereen altijd beter is, naar mijn genuanceerde mening. Blijkbaar is dat echter nog niet helemaal doorgedrongen in alle delen van de wereld, want in Amerika – en het zou hier ook zomaar kunnen gebeuren – krijgen juffen en meesters boze ouders op het spreekuur als ze in de klas het woord ‘penis’ of ‘vagina’ gebruiken. Ronduit belachelijk.

Inspirationele Ergernissen
En ik maar denken dat ik de enige was die zich alle kleuren van de regenboog ergert aan de stortvloed van ‘inspirerende’ Pinterest-quotes. Je kent ze wel. Foto’s van een zonsondergang of springende meisjes met een cliché in witte Helvetica erboven, dat vaak slaat als een tang op een varken. Gedeelde smart maakt halve smart, ook zo’n mooie, en in dit geval nog relevant ook, want Amelia Diamond van Man Repeller ergert zich blijkbaar net zo erg als ik. En dat is dan tóch fijn om te lezen.

Ja duuuuh, Nederlandse overheid!
We wisten het natuurlijk al lang, maar het gaat nu hopelijk ook bij de overheid doordringen dat we minder dierlijke producten moeten consumeren en produceren. Dat heeft haar belangrijkste adviesorgaan, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid namelijk in een rapport gezegd. Toen dierenwelzijnsorganisaties het zeiden werd het afgedaan als hippie bullshit, maar nu de WRR het ook zegt, zal het hopelijk bij Mark en zijn kornuiten doordringen dat je je voedselbeleid niet alleen maar kunt baseren op meer en goedkoper produceren, zeker niet als er levende wezens bij betrokken zijn. Als je het rapport leest, kun je alleen maar 2006 channelen en heel hard ‘ja duh!’ roepen. Naast het minder produceren van vlees, stelt de Raad ook voor dat de regering eens wat gaat snoeien in alle keurmerken en labels en er gewoon één aanneemt voor duurzaamheid en één voor gezondheid. Hulde! Ook de laatste zin van het rapport is reden voor een feestje: ‘Milieuorganisatie Natuur & Milieu grijpt het rapport aan om te pleiten voor afschaffen van btw op groente en fruit, terwijl die op vlees kan worden verhoogd naar 21 procent.’ Nu hopen dat dit alles serieus genomen wordt.

‘Use of ladybucks may result in being kicked in the dick’
Een van mijn allerfavorietste manieren om up-to-date te blijven met wat er in de wereld gaande is, is Last Week Tonight met John Oliver. De Britste comedian, die je misschien kent als Ian Duncan, Psychologieleraar aan Greendale Community College, host voor HBO een wekelijks nieuwsoverzicht. Uiteraard geeft hij daar zijn ongecensureerde mening over dictators, de overheid, gekko’s en in dit geval, het feit dat vrouwen in hoge posities vaak nog steeds minder verdienen dan mannen. Een triest onderwerp, maar een hilarische oplossing: Ladybucks!

Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: