3 series die je waarschijnlijk nog niet kijkt (pt. II)

looking

Nu je wel ongeveer up-to-date zou moeten zijn met de series die ik je de vorige keer voorschreef, kun je mooi tijdens het wachten op nieuwe afleveringen deze drie even bekijken. You won’t regret it! 

Parenthood (NBC)

Toegegeven, de enige reden dat het in me opkwam om de pilot van een serie met een naam als Parenthood te bekijken, was Lauren Graham, maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb. Parenthood staat namelijk in mijn top 3 van nu lopende series. Ik kan eigenlijk niet zeggen dat de naam het recht aandoet. Het gaat wel over ouders en over familie in het algemeen, maar dat is al lang niet meer het hoofdonderwerp. Het acteerwerk is werkelijk fenomenaal en de acteurs weten je binnen enkele afleveringen aan hun personage te binden. Er zit niet één personage in dat ik niet mag, ik ben toch zo vreselijk gek op Parenthood. En op Mae Whitman. En op Dax Shepard, de man die de Kristen Bell Sloth video mogelijk maakte, door ’s werelds allerbeste verloofde te zijn. I digress. Als je één van de series die ik je hier aanraad gaat kijken, laat het Parenthood zijn.

Outlander (Starz)

Al maanden hoorde in de krochten van serieverslaafd Internet geroezemoes over een serie genaamd Outlander, maar ik was vastbesloten er niet aan te beginnen, aangezien ik een vreselijke hekel heb aan tijdreizen. Nu is dat natuurlijk feitelijk niet helemaal juist, want als er een professor bij me op de stoep zou staan en me zou uitnodigen om een tijdperk van mijn keuze te bezoeken, met gegarandeerde veilige terugkeer binnen 24 uur, dan zou ik hem niet wegsturen. Ik bedoel dat ik een hekel heb aan het fictieve concept van tijdreizen. Ik wil gewoon geen getijdreis in mijn fictie. Ik wil er geen boeken over lezen en geen films over zien, want er kloppen altijd zoveel dingen niet aan en alleen al het feit dat het zogenaamd mogelijk wordt geacht en dat alles in de film/het boek verder compleet rationeel is, ergert me tot het Pleistoceen en terug, maar… where was I going with this? Oja, Outlander. Het gaat dus niet echt over tijdreizen. Het gebeurt weliswaar, in de eerste aflevering, waarin verpleegster Claire terug wordt getransporteerd naar de achttiende eeuw, maar het plot draait verder niet om tijdreizen. Bovendien komt ze in achttiende-eeuws Schotland terecht, wat garant staat voor heerlijke accenten, een geweldige soundtrack en heel veel Schotland om je ogen aan te laven. Ik zit ook nog eens compleet in het verhaal, dus is het vrij tergend dat ik het eerste seizoen in één ruk heb uitgekeken, niet wetende dat het volgende pas over maanden en maanden uitkomt. Er is nog hoop voor jullie in elk geval.

Looking (HBO)

Het homo-antwoord op GIRLS, zo zou je Looking kunnen omschrijven, maar dat is wel een beetje makkelijk gezegd. Ik moet zeggen dat ik deze serie echt een verfrissing vind. Niet dat er nog geen series over de gay scene waren, maar laten we eerlijk zijn: vaak komt dat toch neer op een nogal stereotypische dramahomo, die gek is op musicals en paisleyprints, zoals in Will & Grace en Modern Family, ook al zijn Cam en Mitch mijn favoriete stel in de hele, hele wereld. HBO pakt het anders aan en volgt een groep vrienden in San Francisco die nog andere bezigheden hebben dan het aanbidden van Liza Minnelli. Officieel is er volgens mij geen hoofdpersoon, maar voor mij is dat videogamedesigner Patrick, vertolkt door Glee kid extraordinaire Jonathan Groff. Het is geen serie vol actie en intrige, waarmee de maker je in zijn verhaal hoopt te sleuren, maar heeft eerder een observerende stijl.

Laat me weten of je deze series al kende en zo niet, of je er een van gaat kijken!

Evelien

Getagged , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: